Over Barbera

Communiceren, bewegen, natuur, energie, warmte, enthousiasme en betrokkenheid zijn woorden die bij mij passen. Daarom werk ik als Yin-Yoga therapeut.

De dagelijkse praktijk leert dat letterlijk bewegen is verweven met figuurlijk bewegen. En dat de randvoorwaarden om weer letterlijk te gaan bewegen vaak ronduit beroerd zijn. Gezonder worden heeft een integrale benadering nodig, die juist getimed is. Het is mijn specialisme om samen met u te puzzelen; welke stap is als eerste nodig, om weer op de juiste weg te komen en te gaan.

Je gezond ZIJN: je lijf, hoofd, hart en in je kracht

Het is mijn passie te werken vanuit al mijn disciplines. Ik help jou meer bewustzijn te krijgen in je leefstijl, om zo meer, instinctief, positieve keuzes te maken zodat je gezondheid verbetert. Deze aanpak werkt vooral goed bij alle chronische klachten. Holisme is mijn specialiteit. Integraal huisarts Karin Pijper, specialist van de darm (basis problemen) en ik werken nauw samen. Op haar website www.dokterkarin.nl kun je meer over haar lezen.

Van fysiotherapie naar Yin-Yoga medicin-therapie

Sinds 1996 ben ik fysiotherapeut, daar ben ik mee gestopt. Als Yin-Yoga medicine-therapeut heb ik mijn kennis en kunde aangevuld met vele trainingen en opleidingen als reiki, TM-meditatie, orthomoleculaire voedingsleer 2005 (kPNI wetenschap = klinische psycho-neuro-immuno-endocrinologie), cognitieve gedragstherapie, NLP (neurolinguistisch programmeren), ademhalingstherapie, NES therapie (bio-resonantie), functionele osteopathie en Yin-Yoga medicin.

Persoonlijk heb ik ook ervaring met chronische klachten, oa van 106 naar nu 71 kg, maar ik kan nu oprecht zeggen dat dat verleden tijd is. Voor altijd liefdevol verbonden met Edwin en samen hebben we 4 kinderen: Tim, Lisa, Lucas en Daniël.