Veronique vertelt….

Veronique is een patiënte van me. Met een flink aantal lichamelijke klachten was ze op een zoektocht langs vele specialisten en hulpverleners totdat wij elkaar tegenkwamen op een receptie…. Herken je je in het verhaal van Veronique? Neem dan vooral contact met me op voor een kennismakingsgesprek!

“Het begon allemaal in december op een receptie. Door een gedwongen overstap op andere medicatie voor mijn schildklier, was mijn hele systeem ontregeld en zat ik niet goed in mijn vel. Ik kwam met Barbera in gesprek over haar werk en ze vertelde, dat ze in samenwerking met Karin Pijper mensen begeleidde via de orthomoleculaire benadering. Barbera zei dat ze zeker iets voor me zou kunnen betekenen, maar dat ik er maar eens over na moest denken.

Op dat moment heb ik het gelaten voor wat het was. Ik kreeg allerlei bloedonderzoek en moest een heel traject doorlopen bij de cardioloog vanwege hartkloppingen. Uiteindelijk bleek mijn lichamelijke ellende terug te voeren te zijn op een verkeerde instelling van mijn schildkliermedicijn. Ik kreeg een andere dosering van mijn medicijnen en nog wat supplementen om wat tekorten aan te vullen en na een paar maanden waren de bloedwaardes weer redelijk hoe ze moesten zijn. Ik bleef helaas heel moe.

Ik besloot toen Barbera te bellen voor een afspraak. Vanaf het eerste moment had ik een klik met Barbera. Diezelfde week kon ik terecht voor een intakegesprek. Tijdens de intake vroeg Barbera wat ze voor me kon doen. Ik vertelde dat het goed met me zou moeten gaan volgens mijn bloedwaardes, maar dat dit niet zo voelde. Ik wilde me graag weer energiek voelen en als ik nog wat zou afvallen, zou dat dat fijn zijn. Barbera vertelde hoe ze werkte en dat ze mij adviseerde ook een afspraak te maken met Karin. Karin is orthomoleculair arts en zij kon mij op medisch vlak helpen. Hoe meer Barbera vertelde, hoe enthousiaster ik werd. Dit ging ik doen en het zou me gaan lukken. Wat ik heel prettig vond is, dat Barbera mij een realistische verwachting gaf. “Dit traject is geen quick fix, maar we gaan nu voor een blijvend resultaat.” Hier werd ik blij van!

Een paar dagen later zat ik bij Karin in Alphen a/d Rijn. Zij heeft uitgelegd wat het belang is van een goede darmwerking. Ze wilde uitzoeken of mijn darmfunctie in orde was en stelde voor een darmonderzoek te doen en aanvullend bloedonderzoek. Met regulier bloedonderzoek worden niet alle waardes bepaald die nodig zijn om een goede behandeling in te zetten. Ik kreeg van Karin een set mee naar huis om bloedonderzoek te laten doen en om ontlasting op te sturen. Na een paar weken waren de uitslagen binnen en had ik een vervolgafspraak met Karin om de uitslagen te bespreken. Op basis van de uitslagen kreeg ik adviezen voor voeding en voor een aantal voedingssupplementen. Deze heb ik meteen besteld en ik heb een plan gemaakt voor mijn voeding. Wat ik heel prettig vind aan Karin is, dat ze heel relaxed is en met je meedenkt in mijn mogelijkheden. Je krijgt geen voorgeschreven lijstje wat je wel en niet mag, maar Karin geeft globale adviezen en daarmee moet je zelf aan de slag om er een programma van te maken dat voor jou werkt. Het grote voordeel daarvan is, dat je het plan zelf bedenkt, dus je kunt het op je eigen manier inpassen in je eigen situatie. Een voorgeschreven lijstje houd je meestal even vol en dan val je weer terug in je oude patronen. Al na een week anders eten en supplementen nemen, merkte ik verschil in mijn buik, ik was minder opgeblazen en mijn buik was rustig.

Intussen had ik ook weer een afspraak gemaakt met Barbera. Zij heeft mij spiegels voorgehouden en aan het denken gezet. En voor een doener pur sang is denken niet een favoriete en goed geoefende bezigheid. Barbera heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mezelf, in mijn patronen waar ik bewust en vooral ook onbewust in zat en ze heeft mij de rust in mezelf leren vinden. Met behulp van ademhalings- en yin yoga oefeningen ben ik me bewust geworden van mijn ademhaling. Eerst dacht ik: “Wat kan er nu fout gaan aan ademhalen?”, maar na een paar sessies en veel oefenen thuis, kwam ik erachter dat ik goed ademhalen heel lastig vond. Na een paar weken voelde ik me al veel beter, ik kreeg meer energie, ik werd veel vrolijker en ik begon af te vallen, terwijl ik gewoon aan het eten was. Ik merkte dat ik zaken die ik normaal gesproken vanzelfsprekend vond, anders ging benaderen. Daar waar normaal geen nee in mijn systeem te vinden was, kwam wel een nee of een misschien. In mijn omgeving moesten mensen hier wel aan wennen. Ik trouwens ook, maar ik voel me er heel goed bij.

Net als Karin legt Barbera nergens druk op. Ik moet niks, ik mag dingen doen die goed bij me voelen en als het goed voelt om mijn grenzen op te zoeken, is dat ook prima. Op deze manier ben ik in staat om zelf stappen te zetten die goed voor me zijn, ik voel me gesteund, maar niet gedwongen. Ik ben erachter gekomen dat ik jaren lang het leven heb geleefd, dat anderen van mij verwachtten of waarvan ik dacht dat dat van me verwacht werd. Ik kan nu mezelf zijn, zonder dat ik me schuldig voel. In de orthomoleculaire geneeskunde wordt de schildklier ook wel de schuldklier genoemd. Doordat ik nu veel dingen loslaat en me niet constant schuldig voel, heb ik meer rust in mezelf en doet mijn schild-/schuldklier ook beter zijn werk.

Ik heb in het begin van mijn traject met Barbera de vraag gekregen: Wie ben ik eigenlijk? Ik moest hier best lang over nadenken, maar ik weet het nu. De komende maanden ga ik aan de slag om mijn “nieuw gevonden ik” te versterken, zodat ik niet in oude patronen terug val. Barbera heeft me oefeningen gegeven om thuis te doen en als ik input, een spiegel, aanmoediging of een oppepper nodig heb, maak ik een afspraak met Barbera. Het duiveltje en de apen op mijn schouder hebben plaatsgemaakt voor mijn“vrolijke-het-is-oké-ademfee Barbera”. Op momenten dat ik twijfel aan wat ik moet doen of hoe ik moet reageren, hoor ik Barbera als een stemmetje in mijn hoofd en ga ik meteen in de zen-ademhaling om vervolgens iets te beslissen of te doen. En dat is dan ook goed.

Het hele traject is tot nu toe best een uitdaging geweest en was ook zeker niet gemakkelijk, maar het werkt en dingen gaan op hun plek vallen. Op vakantie hing er naast de deur van mijn vakantiehuis een spreuk: Life begins at the end of your comfortzone. En dit is zo waar, maar het is ook echt de moeite waard om uit je comfortzone te stappen en de uitdaging aan te gaan, omdat het mag en kan!”

Herken je je in het verhaal van Veronique? Neem dan vooral contact met me op voor een kennismakingsgesprek!