Yin-Yoga

Ons lichaam bestaat voor, ongeveer 60% uit water. Water kent drie vormen: gas, vloeibaar en ijs. Ons brein kent ook drie stress-reacties: vechten, vluchten of bevriezen. Onverwerkte emoties nestelen zich in ons lichaam als ware het ijs. Dat voelt dus stijf.

Yin-Yoga is de rustige tegenhanger van het snelle Yang, Westerse leven. Bij Yin verloopt alles rustig. Waar Yang-Yoga vormen als power yoga of ashtanga zich richten op krachtinspanning en spieren, richt Yin-Yoga zich juist alleen op ontspanning. We spreken dan ook van houdingen en geen oefeningen… Houdingen worden passief en lang (3-5 minuten) uitgevoerd. Zo komt er energie op gang en worden diepere lagen dan spieren alleen (het bindweefsel!) aangesproken. Dat geeft ruimte, in gewrichten, het hele lichaam en de geest. Het lichaam als geheel wordt mobieler en flexibeler. Mensen ervaren na Yin-Yoga ruimte en ontspanning in de breedste zin van het woord. Yin-Yoga is ook zeer heilzaam bij specifieke fysieke klachten. Bernie Clark is de grondlegger van de Yin-Yoga en legt in dit filmpje heel goed uit wat deze Yoga zo krachtig en bijzonder maakt.

Kleine groepslessen

Ik geef kleine groepslessen waarbij we gaan verzachten, “ontdooien”. Altijd met een lach en aandacht naar jezelf en elkaar. Iedereen is welkom; ook als je geen lichamelijke klachten hebt. Juist omdat ik als therapeut kan meekijken en jou kan adviseren over de houdingen die we aannemen.

Lestijd & tarief

Volg een yinyogales in Alphen aan den Rijn. De lessen kosten €40 per maand. Een proefles is natuurlijk gratis. Meld je aan door een mailtje te sturen.

In Alphen aan den Rijn op maandagavond van 19.15-20.30 uur. (inloop vanaf 19.00 uur) Locatie: IMCAlphen te Tjalk 62 (huispraktijk) – de lessen starten weer vanaf half oktober, tot die tijd ben ik op sabbatical.